• entree bedrijfsruimte

  • dakterras

  • voorzijde gebouwen

  • laadkuil bedrijf

Projectnummer: 4948
Opdrachtgever: Vlinderhoeve BV
Sector: Utiliteitsbouw
Project: Bedrijfsruimte + 115 appartementen te Andel
Adres: Middenweg te Andel
Bouwjaar: 2021/2022

Orchideënkwekerij Butterfly Orchids uit Andel heeft behoefte om fors uit te breiden in de teelt van orchideeën. De jaarlijkse productie wordt vergroot van 2,5 miljoen naar 8 miljoen stuks. Hiervoor wordt gefaseerd een nieuw kassencomplex, ter grootte van 2×6 hectare, gebouwd aan de Middenweg in Andel. Deze uitbreiding betekent dat er ook meer personeel nodig is tijdens de piekmomenten. Het productiewerk wordt voornamelijk door arbeidsmigranten verricht. Voor deze mensen wil Vlinderhoeve BV op eigen terrein een degelijke huisvesting bouwen.

Het gebouw

In opdracht van Vlinderhoeve BV hebben we een plan gemaakt voor een bedrijfsruimte met 115 appartementen. De bedrijfsruimte heeft een vloeroppervlakte van ca. 3000m2, welke is voorzien van een kantine- en kantoorgedeelte. In de bovenliggende bouwlagen worden 115 ruime appartementen gerealiseerd voor de werknemers. Het gebouw is opgebouwd uit 7 woonblokken met daartussen dakterrassen. “We willen de mensen een goed onderkomen aanbieden. Het moet er menselijk uitzien. Een onderkomen waar je zelf zou willen wonen”.

Uitdagingen

Tijdens het ontwerpproces is veel aandacht besteed aan het perfectioneren van het gebouw. Er is nagedacht over hoe het plan zo goed mogelijk ingepast kan worden in de buurt. Hoe zorgen we er voor dat vrachtwagens en bewoners geen overlast veroorzaken voor de buurt? En hoe kunnen we het gebouw multifunctioneel maken, zodat in de toekomst eenvoudig verbouwd kan worden naar een andere functie? Die vragen hebben onze ingenieurs samen met de opdrachtgever opgelost.

Constructief

Naast de bouwkundige uitwerking hebben we ook het constructief ontwerp uitgewerkt. Na meerdere opties voorgelegd te hebben aan de opdrachtgever is besloten om de onderbouw (t/m 1e verdieping) volledig in beton uit te werken.

Bouwteam

Inmiddels is het vergunningstraject lopende en is het bouwteam gevormd:

 

Zie ook: Kontakt – Andelse kweker wil op eigen terrein huisvesting voor arbeidsmigranten bouwen