• Stadshaven 17A Heusden

  • Stadshaven 17A Heusden

  • Stadshaven 17A Heusden

  • Stadshaven 17A Heusden

  • Stadshaven 17A Heusden

Projectnummer: 5067
Opdrachtgever: Fam. Maas
Sector: Woningbouw
Project: Verbouwing woning te Heusden
Adres: Stadshaven 17A, 5256 BA Heusden
Bouwjaar: 2022

Op een mooie locatie in de vesting Heusden, aan de Stadshaven, staat een karakteristieke woning. Midden Nederland Bouwingenieurs heeft in opdracht van fam. Maas een ontwerp gemaakt voor de verbouwing en uitbreiding van deze woning. Welstand heeft het plan positief beoordeeld, waarna we het ontwerp en de constructie verder uitgewerkt hebben.

Aan de voorzijde van het pand lijken er geen wijzigingen gedaan te zijn. Echter wordt de bestaande voordeur dichtgezet en worden de garagedeuren aangepast naar een nieuwe voordeur (zonder dat het gevelbeeld verandert). Aan de achterzijde van het pand wordt een aanbouw geplaatst van 2 verdiepingen.

Staalconstructie

De indeling van de oude woning voldoet niet aan de wensen van de opdrachtgever. In overleg met de constructeur is een plan gemaakt voor het wegslopen van zo veel mogelijk binnenwanden. Zo ontstaat er een riante leefruimte. Er wordt een behoorlijke staalconstructie teruggeplaatst om de stabiliteit van de woning te garanderen.

Verduurzaming

De woning wordt volledig geüpgraded naar de wensen en eisen van deze tijd. Het dak is volledig geïsoleerd met een meerlaagse isolatiefolie. Gevels worden geïsoleerd met spouwmuurisolatie en de kelder wordt middels een voorzetwand geïsoleerd. Kozijnen met enkelglas worden vervangen door kozijnen met dubbelglas.

Tijdens de bouw blijven we betrokken in de vorm van bouwbegeleiding. Wekelijks wordt de stand van het werk gecontroleerd en vind overleg met de aannemer plaats.