• Verbouwing woning Genderen

Projectnummer: 4765
Opdrachtgever: Familie Thur
Sector: Woningbouw
Project: Verbouwing woning te Genderen
Adres: Kelderstraat 4, Genderen
Bouwjaar: 2020

Voor een woning aan de Kelderstraat in Genderen heeft Midden-Nederland Bouwingenieurs een verbouw- en renovatieplan opgesteld. De complete verbouwing zorgt voor een moderne uitstraling en wooncomfort volgens wensen van de opdrachtgever.

Slopen is kapitaalvernietiging

Vaak roept men dat het beter is om “de boel plat te gooien en nieuw te bouwen”, terwijl dit regelmatig niet zo is. Bij een grootscheepse verbouwing bekijken onze bouwingenieurs naar de kwaliteiten van de bestaande woning en naar de mogelijkheden om die te behouden.

De woning is compleet gestript, waarbij alleen de gevels en vloeren van de bestaande woning behouden zijn. De gevels zijn bekleed met extra isolerende gevelbekleding en de woning is voorzien van een nieuwe kap. Door moderne materialen (Zweeds rabat, gevelstucwerk, zwarte kozijnen) toe te passen, krijgt de woning een bijzondere uitstraling.

Constructieve uitdagingen

Een toevoeging aan een bestaande woning, in de vorm van een dakkapel, uitbouw of dakopbouw, is niet direct een uitdaging voor onze constructeurs. Echter is het compleet strippen van een bestaande woning tot de constructie, in combinatie met het aanbrengen van wijzigingen, wel een uitdaging!

Deze woning aan de Kelderstraat te Genderen is vergroot d.m.v. een uitbouw van 2,5 meter aan de achterzijde. Daarnaast zijn er in de woning een aantal wanddoorbraken gemaakt om een ruimere, open plattegrond te realiseren. De woning is ook voorzien een nieuw dak, uitgevoerd in een prefab scharnierkap.

De uitdaging voor de constructeur zit voornamelijk in de fundering. De bestaande fundering moet namelijk door de nieuwe belastingen wel blijven voldoen.

Een schitterende nieuwe woning, die in geen enkel opzicht meer lijkt op de oude woning!