Projectnummer: 4936
Opdrachtgever: Familie Honcoop
Sector: Woningbouw
Project: Nieuwbouw woning
Adres: Broeksestraat 66b in Babyloniënbroek
Bouwjaar: 2020

Onze bouwingenieurs hebben in opdracht van de familie Honcoop een vrijstaande woning uitgewerkt voor de vergunningsaanvraag. De vrijstaande woning is, passend bij de omgeving, landelijk vormgegeven en afgedekt met een zadeldak met wolfseinden.

Binnenzwembad

In de aanbouw aan de achterzijde wordt een inpandig zwembad gerealiseerd. Door de te openen vouwwanden kan het zwembad het gehele jaar, zo optimaal mogelijk gebruikt worden. Door veel glas toe te passen kan veel daglicht binnenvallen.

De gehele woning, inclusief schuur en aanbouw met zwembad, wordt onderkelderd. Voor de constructeurs zijn dit leuke uitdagingen. De kelderbak krijgt zeer verschillende belastingen te dragen. De kelder is gefundeerd op staal. Om wisseling in vervorming/zakking (en daarmee scheurvormingen) te voorkomen, is de kelderbak gedilateerd. Dit geeft plaatselijk extra wapening, maar voorkomt problemen in de toekomst.

Duurzaamheid

De woning is voorzien van allerlei duurzame installaties om te voldoen aan de eisen van deze tijd. In deze woning wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp die met behulp van water energie uit de bodem haalt. In de zomer wordt koude uit de grond gehaald en warmte in de grond gestopt; ’s winters wordt deze warmte weer uit de grond gehaald. Naast de toepassing van een warmtepomp, zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Ook op bouwkundig vlak is rekening gehouden met duurzaamheid. De gevels, vloeren en het dakvlak worden beter geïsoleerd dan voorgeschreven in het bouwbesluit. Ook de overkapping aan de achterzijde draagt een steentje bij. Door de overkapping ’s zomers direct zonlicht (en dus warmte) buitengehouden. In de winter, wanneer de zon laag staat, wordt zonlicht wel toegelaten.

Een eigentijdse, landelijke woning met luxe binnenzwembad en duurzame installaties!

Heeft u ook bouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.